Review Hellendoorn Shortrally – Victory … ready for East Belgian Rally

3 years ago in News

De eerste algemene zege van het duo VD Brand – Smeets is een feit. De Nederlands-Belgische combinatie schreef afgelopen zaterdag 16 september de overwinning in de Hellendoorn Shortrally op hun palmares. Ondanks de vele onverhard stroken in het parcours werd de concurrentie – inclusief alle vierwielaangedreven auto’s – op afstand gehouden van de BMW M3, die veel toeschouwers kippenvel bezorgde.

Mats VD Brand: Tijdens de verkenningen dacht ik dat we niet voor de zege zouden meespelen. Het vele onverhard lag er niet altijd even goed bij en dat is met enkel achterwielaandrijving géén luxe. Maar op de 20 km van KP Hellendoorn zaten ook nog genoeg porties verhard om dit een beetje te compenseren. Met een scratch op KP 1 legden we de basis voor de overwinning, al dacht ik zelfs toén nog dat we op KP Ypelo die voorsprong snel zouden kwijt zijn. Dat bleek goed mee te vallen zodat we P1 konden behouden… deze keer tot het einde. Eigenlijk was het de bedoeling om in Hellendoorn banden te testen in functie van de East Belgian Rally. De wisselende weersomstandigheden beslisten daar echter anders over zodat we dat nu gaan doen op de shakedown in Sankt-Vith op donderdag 28 september.

Eddy Smeets: Om in optimale omstandigheden – lees: met goede banden – aan de start van de East Belgian Rally zijn we wel nog op zoek naar een klein budget. Hopelijk kunnen de mooie resultaten – 4de algemeen en 1ste historic in Rally Kasterlee en nu de zege in de Hellendoorn Shortrally – daar een handje bij helpen. Alleszins zal het team nu de M3 opnieuw klaarstomen voor één van de mooiste rally’s in België. De strijd in historic zal er gezien de spanning in het kampioenschap daar wel eens heel fel kunnen zijn… Maar we hopen toch om ons daarin te kunnen mengen. Mats en ik reden de EBR in 2013 als eerste wedstrijd met een Fiesta R2 maar moesten toen jammer genoeg opgeven. Maar de proeven stonden Mats zeker aan. Het lijkt me trouwens geweldig om de M3 te horen huilen in de bossen van de Oostkantons. Supporters op post dus op zaterdag 30 september. Wij proberen weer voor kippenvel te zorgen 😉

Tags: , , , , , ,